lördag 30 januari 2010

Tyst i huset

Det är tyst här hemma, det enda som hörs är diskmaskinen som jobbar på i köket.
Mannen och sonen ligger näsa mot näsa i soffan här bredvid och sover en alldeles för sen eftermiddagslur. Min fd kollega som kom upp från Stockholm idag ligger i gästrummet en trappa upp och vilar en stund.

Vi har ätit hemlagad gulaschsoppa med färskt lantbröd och god ost. Druckit kaffe med saffransbiscotti. Pratat jobbminnen, om den gamla goda tiden, om kollegor och försökt summera det år som gått sedan vi sågs senast.

Då, i mars förra året. På min avtackning på jobbet. Jag kom dit efter att ha varit mammaledig och tjänstledig i nästa två år. Jag var där för att säga tack och hej till jobbet och kollegorna jag delat vardagen med i många långa år. Det kom fler kollegor än jag någonsin kunnat drömma. För att uppvakta med presenter, äta tårta, ge mig en kram och önska mig lycka till. Det värmde i hjärtat minns jag. Precis som det värmer i hjärtat nu att träffa min gamle chef och goda vän igen. Jag är så glad att vi behållit kontakten och jag är så glad att han tagit sig tid att åka hit för att hälsa på.

Ikväll blir det ännu mer god mat. Mannen var nere i källaren tidigare och hämtade ett finvin till karlarna. Själv får jag dricka vatten och alkoholfri öl men det funkar det med.

onsdag 27 januari 2010

Snöstorm och nackskott

Meterologernas varningar igår kväll stämde för en gångs skull. Det har fullständigt VRÄKT ner snö här idag, säkert 30 cm. Å inte har det singlat ner i sakta mak heller utan drivit in från sidan i kraftig blåst. Och ska man fortsätta tro på SMHI och YR så kommer det mer under torsdag och fredag. Puh!

Det blir ju vackert ute och barnen är glada men jag hade ärligt talat vant mig vid att inte behöva skotta fram bilen på morgnarna så det är med lite dubbla känslor jag tittar ut genom fönstret.

Till råga på allt så har jag jätteont i nacken, eller rättare sagt på höger utsida av halsen.
Det strålar upp mot huvudet och verkar ha låst sig rätt ordentligt nere i skuldran. Måste försöka få en tid hos en naprapat eller osteopat imorrn. Tog en väldigt varm dusch alldeles nyss för att försöka mjuka upp mig lite men det verkar ha gått sådär.

Fy sicket trist inlägg. Bara gnäll, gnäll, gnäll. Men så får det vara just idag.

onsdag 20 januari 2010

Kärt besök från väst


Om en kvart kommer mina kära svärföräldrar hit. De har suttit på ett tåg i stort sett hela dagen. Förseningar och osynkade tågbyten har gjort den långa resan om möjligt ännu segare.

Jag har lagt en flaska gott vin på kylning, svängt ihop en vitlökssås, tagit fram bröd att rosta, vällagrad ost och dukat fint. Bästa svärisarna har med sig pinfärska räkor från västkusten. Mycket bättre än så kan det inte bli en onsdagkväll i januari.

tisdag 19 januari 2010

Viktiga milstolpar

Veckan som gick var viktig ur flera olika hänseenden.

1) Lilleman var på 3-års kontroll och blev godkänd;).
102,5 cm lång och 17,3 kg tung svarade han rätt på tantens alla frågor om vad han såg på bild och vad man använde alla saker till. Fast ibland tyckte han tanten ställde töntiga frågor så då sa han "Du får svara mamma...". Sötnosen!

2) Premiär för lilleman hos tandläkaren.
Vi hade peppat honom innan och berättat om vad som skulle hända så den lille raringen satt och gapade stort redan innan tandhygienisten hade hunnit säga åt honom att öppna munnen. 10 tänder uppe och 10 nere, precis som det ska vara tydligen. Inget saxbett och rent och fint. Mamma var stolt som en tupp och E var glad som ett helt barnkalas när han fick välja en röd tandborste och en plastsnurra.

3) Jag passerade vecka 20
I början av juni är det tänkt att vår familj ska få en medlem till. Jag har känt av Liten litegrann inne i magen och häromdagen var det mannens tur att få sig en kärleksfull buff. Magiskt!

4) Inlägg nr 100
Detta är mitt 100:e inlägg här i bloggen. Det känns kul att vara tillbaka igen.

Jag har världens bästa jobb!

Jag trivs verkligen på mitt jobb just nu. Det flyter på, kunderna är nöjda och jag känner mig pigg och full av energi och kreativitet. Skillnaden mot i november är enorm. Då var jag illamående, trött och gick omkring som i sirap.

Njutbart!

söndag 17 januari 2010

Nybakat

Idag har det varit den stora bakardagen här hemma. Innan lunch hade jag hunnit baka soligt gula saffransbiscotti, sega ingefärsdoftande kolakakor och syndigt goda knäckflarn. När jag ändå var i farten bakade jag några nyttiga och goda tekakor också.

Såååå nöjd med mig själv och präktig så det förslår. Det var bara hucklet, papiljotterna och det lilla förklädet med volanger som saknades för att jag skulle vara som klippt ur "Hemmets Journal" på 50-talet.

Ikväll blir det provsmakning till en kopp rött te. Det blir mysigt. Mannen har kommit hem från urskogen också, det är ännu mysigare.

Imorrn måndag men ännu återstår några härliga söndagstimmar.

lördag 16 januari 2010

Nu är julen utstädad


Där elljusstaken tidigare stod i köksfönstret står nu krispiga ljuvliga tulpaner. Tovade ulltomtar, ljusstakar, röda ljuslyktor, prydnadsäpplen och annat juligt har åkt ner i kartonger och ska ställas ner i källaren tills det vankas advent och jul nästa gång.

Jag njuter verkligen när det är nystädat som nu. Doften av såpa, smulfria golv, var sak på sin plats. Det nya temat är pastelligt, vitt och vårigt krispigt. De röd/vita kuddarna i den mörkgrå soffan ska också bytas ut mot några piggare i rosa och vitt så snart jag hinner.

Ikväll vankas middag hos en god vän. Vi ska kalasa på älgfilé, kantrellsås och potatisgratäng. Det blir fantastiskt. Dessutom har lilleman blivit lovad att bada i hennes STORA badkar. Här hemma är alternativet en badbalja som var lagom stor när han var bebis men som nu inte är direkt rymlig. Behöver jag säga att han är lycklig??

Ha en fin lördagkväll!

söndag 10 januari 2010

En helg går mot sitt slut

Söndagkväll hemma hos oss. Mätt och belåten efter en smarrig spagetti carbonara sitter jag i fåtöljen med datorn i knät. Eld i kaminen. Mannen är nyduschad efter en heldag ute i skogen. Lilleman har badat, doftar barnängen tvål och är snart redo för sängen.Ikväll är det min tur att lägga honom och läsa en bok. Prata om dagen som gått och dagen som kommer imorgon. Jag älskar den där stunden på kvällen, precis innan han ska sova. Så mycket närhet, kärlek och kloka funderingar.

Ytterligare en helg till ända. En helg där jag bott i underställ, raggsockar och fleecetröja. Så otroligt skönt och oglamoröst. Innan jag lägger mig ikväll ska jag ta en lång, varm dusch, men innan dess ska jag sittar här och vara lite sunkig ett tag till...;).

Solen har lyst på oss från en klarblå himmel hela helgen och temperaturen har legat runt 15 minusgrader. Vi har trotsat kylan och varit ute en stund varje dag iallafall. Man bara måste få komma ut efter en hel vecka inomhus. Lilleman har åkt snowracer och jag har agerat lift och dragit honom upp och ner, upp och ner, upp och ner för backen. Bäste grannen kom ut och höll mig sällskap.. Upp och ner, upp och ner... Jag bjöd in honom på kaffe som tack för sällskapet. Det är verkligen en av tjusningarna med att bo på landet. Spontana kaffegäster. Halvtorra bullar och några pepparkakor var allt jag hade att bjuda på men det gör liksom inget.

Våra middagsgäster inför lördagkvällen hade ringt sig sjuka så vi övergick till plan B och bjöd in några andra kompisar. Löjrom till förrätt, fiskgryta med saffran och gott bröd till varmrätt och glass och kaffe efteråt. Vilda men glada barn for omkring till ungefär nio sen åkte gästerna hem.
Jag somnade i soffan mitt i en bra film och kvicknade till framåt halv två snåret och la mig och läste en stund innan jag somnade.

Idag har mannen varit i skogen och jagat och lilleman och jag har bara myst här hemma. En timme ute i solen och sen har det varit skidskytte på TV, kaffe och en chokladbit på eftermiddan och lite jobb medan lilleman sov middag.

Nu ska jag göra lite välling till E. Sen är det dags att välja en god bok och gå upp och lägga oss.
Ha en fortsatt trevlig kväll.

Imorgon känns det som om vardagen börjar på allvar. E ska till dagis och mannen och jag till jobbet. Veckan som ligger framför mig blir hektiskt men rolig hoppas jag. Många kundmöten inbokade. Planering för vårens marknadsföringsaktiviteter står på agendan. Pappa kommer nog hit på middag någon kväll.

fredag 8 januari 2010

På Spåret frälst

Jag gillar verkligen På Spåret. Framförallt ikväll när Fredrik och Filip och paret Sundström tävlar.

Familjen är samlad, middagen uppäten, eld i kaminen. Mysigt med andra ord.

Ha en härlig fredagkväll!

torsdag 7 januari 2010

Ett nytt liv

Mycket har hunnit hända sedan sist jag var härinne och skrev.

Det största är att det växer ett nytt litet liv inom mig. Vi var på ultraljud i morse och fick se det lilla underverket för första gången. Det är så magiskt att få se den där svart/vita bilden, hjärtat som tickar, små fötter som trampar vatten, en liten kropp som krumbuktar och snurrar runt, en söt profil.

Det är så stort så att det är svårt att ta in. Både jag och mannen hade varit lite oroliga innan med tanke på vad som hände förra hösten. Därför kändes det så underbart att det faktiskt var ett litet pyre där inne, som levde och verkade må bra.

Den 2 juni är det tänkt att Liten ska komma till världen. Nu ska jag försöka lägga oro och funderingar åt sidan och bara njuta av att vara gravid, rund om magen och vacker!!

Kram på er därute!