fredag 22 oktober 2010

Chocolate cupcakes


Imorrn har vi kalas för vår 4-åring. Inget jättestort barnkalas med massor av barn utan ett med lite lagom blandning (iallafall om du frågar mig...). Det kommer tre andra barn med föräldrar, morfar, min farbror och faster och eventuellt våra grannar. Vi blir ca 15 personer vilket är ganska lagom i vårt lilla hus.

Nästa år får han ha ett "riktigt" barnkalas och bjuda kompisarna på dagis men i år kör vi så här vilket födelsedagsbarnet själv verkar nöjd och glad med.

Glasstårta är beställd då vanlig tårta inte går hem riktigt. Inte mig emot, jag är ingen tårtfantast själv. Däremot tänkte jag göra lite goda och snygga cupcakes. De ser ju onekligen smarriga ut i Leila Lindholms bok...

För övrigt så var tjejmiddagen igår fantastiskt trevlig. Underbart att få sitta i över fyra timmar och prata med några goda vänner i lugn och ro utan barn. DET behövde jag. Maten var också god vilket var en positiv överraskning då krogutbudet här i stan inte är det bästa. Det bästa av allt var att det hade gått jättebra för mannen hemma med småkillarna!

torsdag 21 oktober 2010

En kväll på stan

Ikväll är det dags. Jag ska ut med bästa brudarna på stan och äta middag och Liten ska vara hemma med sin pappa och sin storebror. För första gången sedan jag blev tvåbarnsmamma ska jag få gå ut en hel kväll själv. Det ska bli SÅ kul!

Jag ska tanka honom full med bröstmjölk innan jag åker och sen har vi köpt lite mjölkersättning som pappa får ge i flaska ifall det behövs. Det fixar sig säkert.

Vuxentid. Egentid. Väninnetid. Kvalitetstid. Nödvändighetstid.

onsdag 13 oktober 2010

Våga vägra Mamma Scan

Jag har fått för mig att mina barn aldrig ska behöva äta Mamma Scans färdiglagade köttbullar. För det första för att vi har frysen full med hemskjuten (kan man säga så?!) älgfärs, för det andra att jag vill att mina barn ska lära sig att uppskatta god och vällagad mat och för det tredje att det luktar fis när man öppnar paket med Mamma Scans färdiglagade köttbullar.

Därför är det lite lagom frustrerande när ens 4-åring inte riktigt har samma ambitioner som jag. Om han själv fick välja så skulle vi äta pannkaka, blodpudding, falukorv och stuvade makaroner, plättar, fiskpinnar eller kassler varje dag. Och avrunda med välling.... Så han får inte välja själv. Inte varje dag iallafall.

En del bra mat äter han tack och lov. Torsk, lax, köttbullar (om inte lökbitarna är för stora), skinka, ägg.... Men man får inte blanda ihop sakerna på tallriken och GUD FÖRBJUDE hälla på någon god sås.

Jag hör dock till de ihärdigas släkte. När det är något jag tycker är viktigt så ger jag mig inte. Här ska läras att äta och förhoppningsvis också uppskatta bra mat, gärna ekologisk och närodlad också. Så det så!