söndag 7 mars 2010

Blöjavvänjning pågår

Det går bättre och bättre. Det här med att få Lilleman att vänja sig vid ett liv utan blöjor.
Både Fröken Potta och Tant Sittring har bott hemma hos oss länge nu men Lilleman har varit så där lite lagom intresserad.

Den senaste tiden har han börjat säga till när det har varit dags för nummer två. Däremot när han kissar så hinner han inte med. Då är han istället snabb att säga till när det är färdigt.
Han vill med andra ord inte ha kissiga blöjor på sig länge. Han är till och med så slipad att han går och hämtar en torr blöja och byter blöja på sig själv. Väldigt praktiskt.

På dagis bajsar han aldrig. Han vill inte, säger han när vi frågar honom om varför. Det är ju oftast inga problem men det är ju såklart lite olyckligt om han går och håller sig om han skulle behöva gå på toaletten. Vi tror inte att det beror på att han är otrygg med fröknarna utan mer något han har bestämt sig för att han inte ska göra där.

Idag försökte jag få honom att vara utan blöja och bara ha kalsonger på sig. Bara för att testa hur det skulle gå. Men se det ville han inte!

Han dricker fortfarande välling både morgon och kväll så jag gissar att nattblöjan blir kvar ett tag till men det vore skönt om han ville sluta använda blöja på dagen nu när Liten kommer.

Hur har ni gjort för att vänja era barn av med blöjor och ungefär hur gamla var de?

1 kommentar:

  1. S&S fyller snart tre och de är inte avvanda ännu. Vi försöker sätta dem på toan så ofta som möjligt, och de bajsar oftast där. Ibland kör vi med trosor hemma, men då blir det många kissolyckor...

    SvaraRadera